Tørre øyne

Godkjent TearLab klinikk

Våre optikere har spesialkompetanse i å behandle tørre øyne

Vi setter av 45 minutter til en tørre øyne konsultasjon der vi ved hjelp av ulike tester undersøker om du har tørre øyne. Vi evaluerer om det er produksjonen av tårevæske som er for liten eller om fordampningen er for høy. Du får et behandlingsprogram tilpasset dine behov.

I vårt arbeid mot tørre øyne benytter vi TearLab osmolaritet maskin som måler kvaliteten tårevæsken din helt objektivt.

Det hjelper til med å finne hva du kan gjøre for å forbedre synskomforten.

 Tårefilmen

Tårefilmen har som hovedoppgave å beskytte øynene og holde dem fuktig og komfortable. Tørre øyne skyldes dårligere kvalitet og/eller mindre mengde tårer. Tørre øyne kan føles som lett ubehag/irritasjon, trøtte øyne, lett svie, som det er sand eller småstein på øyet. Noen ganger så renner øynene mye, det kan skyldes øyetørrhet pga dårlig kvalitet på tårefilmen. Da vil kroppen prøve å produsere mer tårer for å kompensere for den dårlige kvaliteten.

En normal tårefilm er salt, men ved øyetørrhet stiger saltinnholdet, og det er det som gir symptomene som når saltvann svir i sår på huden. Saltinnholdet i tårefilmen stiger fordi en ustabil oljefilm lar vannet fordampe for fort, eller fordi tårekjertlene produser for lite vann.

 

Undersøkelser har vist at 1/3 av alle voksne har øyetørrhet i en eller annen utstrekning.